10 september 2011

Tonfisksås med tomat

Ett recept jag fått med mig hemifrån faktiskt. Lagat 4/9 2011.



Betyg 4/5

Tid: ca 15-20 min

Ingredienser för 4 portioner
350 g pasta (t.ex. tagliatelle)
1 burk Tonfisk i olja
2 msk kapris
1 purjolök
ev. 2 klyftor vitlök
400 g tomatkross elller färdig pastasås
parmesanost till servering

Instruktioner
Koka pastan. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken om den ska med. Fräs alltsammans i en kastrull tills purjon bilvit mjuk och tillsätt sedan tomatkross och kapris, låt småputtra 10 minuter eller gärna längre. Har du färdig pastaså räcker det med att du hettar upp den. Servera med pastan och färskriven parmesan

Pris
Pastasås Basilico från Barilla 20,90 kr
Tonfisk i olja från Ica 12,90 kr
Purjolök, Holland 5,37 kr
Spaghetti från Barilla 12,90
(Hade parmesan, kapris och vitlök redan)
Summa 52,07

Kommentar.
Relativt billig rätt som smakar mer än man tror. Lätt att göra när man har bråttom eller inte orkar fundera så mycket. Som vanligt gillar jag att experimentera och tillsatte spiskummin och curry i såsen. Gav intressant smak och såsen blev mer gul än röd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar